Biračka mjesta u Bugojnu, Gornjem Vakuf-Uskoplju i Donjem Vakufu otvorena na vrijeme

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Birački proces na području Gornjovrbaske regije počeo je bez problema prema informacijama OIK-a iz ova tri grada.

Na biračkim spiskovima za lokalne izbore u Centralni birački spisak za Općinu Bugojno registrovano je 29.507 birača koji će moći glasati na 43 redovna biračka mjesta na području općine Bugojno.
Jedno biračko mjesto je za glasanje u odsutnosti i za glasanje na nepotvrdjenim glasačkim mjestima, te dva mobilna tima za 99 osoba koje će na ovim izborima glasati kod kuće.
Za lokalne izbore, 2.oktobra kandidovano je 17 političkih subjekata i nezavisnih kandidata na područja Općine Bugojno.

U Centralni birački spisak za Općinu Donji Vakuf upisano je ukupno 12.630 birača, od toga 12.387 za glasanje na redovnim biračkim mjestima, 130 za glasanje u odsustvu, 9 za lično i 104 putem pošte.
Određeno je 18 redovnih biračkih mjesta i 1 mjesto za glasanje u odsutnosti, a 52 osobe će glasati putem Mobilnog tima. Sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme.
Broj birača po biračkim mjestima na području Općine Gornji Vakuf – Uskopljke je je 16 905, a u ovaj broj ulaze i birači koji su se prijavili za glasanje putem pošte. Određeno je ukupno 31 biračko mjesto, od čega je 27 redovnih, jedno mjesto predviđeno za glasanje na nepotvrđenim glasačkim lističima tri biračka mjesta za glasanje mobilnim timom. Izborni proces počeo na vrijem i bez problema.