Fahrudin Radončić boravio na unutarstranačkom savjetovanju SBB u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Na kraju jednodnevne posjete SBK Fahrudin Radončić gostovao na unutarstranačkoj tribini SBB-a u Bugojnu.

On je istakao da SBB želi voditi inventivnu ekonomsku politiku, harmonizaciju unutarbošnjačkih, ali i međunacionalnih odnosa, i izgradnju novog ekonomskog puta koji će biti okrenut Zapadu.

-Možemo izbjeći stalne konflikte, možemo stabilizirati ekonomiju i učiniti da ova zemlja bude bolja i prosperitetnija, rekao je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

-Vidite šta se dešava u svijetu, pred Bosnom se može naći svojevrsni Bermudski trougao anahronih politika Teherana, Ankare i Moskve. Neću dozvoliti da Bošnjaci kao vazali idu u propast i okrenut ćemo Bosnu i Hercegovinu i naš narod tamo gdje oduvijek pripadamo – Evropi, Evropskoj uniji i zapadnoj civilizaciji-poručio je Radončić.

Na unutarstranačkom savjetovanju u sklopu kojeg je održana i tribina na temu „Aktuelna politička situacija u BiH“, obratili su se predsjednik OO SBB-a Bugojno Đemal Bilanović, predsjednica Foruma žena KO SBB SBK-a Mubera Duraković i Almir Švago predsjednik KO SBB SBK-a. Pozvali su gradjane da izadju na izbore i daju glas prosperitetnoj BiH i Fahrudinu Radončiću, predsjedniku i kandidatu SBB BiH za člana Predsjedništva BiH.

Delegacije SBB-a po dolasku u Bugojno položile su cvijeće i odale počast šehidima na Centralnom šehidskom mezarju i spomen-obilježju u Vrbanji. Nakon toga upriličeno je druženje uz kafu članova ove stranke , te susret predsjednika SBB-a BiH Fahrudina Radončića s načelnikom općine Hasanom Ajkunićem.Tokom susreta razgovarano je o stanju u oblasti privrede, poljoprivredi i infrastrukturnim i drugim važnim projektima za Bugojno.

1101112131423456789