Nezavisni kandidat za načelnika Bugojna Hasan Ajkunić pozvao građane na pobjedničku kafu 3.oktobra

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zbog svega što je uradio za Bugojno, nezavisni kandidat za načelnika na Općinskim izborima 2. oktobra Hasan Ajkunić zaslužuje novi mandat prvog čovjeka općine, poručeno je s centralnog predizbornog skupa, koji je održan danas na Gradskom trgu u Sultan-Ahmedovoj ulici.

 

– Od prvog dana kampanje, mnogi kandidati su „pojurišali“ na bandere, kako bi nas gledali odozgo, s visoka. Jedino je Hasan Ajkunić ostao na zemlji, bez ikakvog straha da stane među vas, jer je njegov obraz i nakon toliko godina na vlasti ostao čist – kazao je, tom prilikom, dugogodišnji saradnik i prijatelj aktuelnog načelnika Bugojna Vahid Duraković.

Podsjetio je na izgled i stanje u Bugojnu prije desetak godina, i naveo niz projekata kojima su, naglasio je, stvoreni preduslovi za „dolazak investicija u grad i otvaranje novih radnih mjesta“.

-Nije slučajno da se u Bugojnu u posljednjih nekoliko godina investicije povećavaju, i nije slučajno da je ove godine u grad došla najuspješnija firma u BiH „Prevent“, u kojoj se ovih dana zapošljava veliki broj mladih ljudi – naglasio je Duraković.

U svom obraćanju na skupu, nezavisni kandidat za načelnika Bugojna Hasan Ajkunić zahvalio se građanima na podršci, uz poziv da na nedjeljnim izborima na glasačkom listiću zaokruže njegovo ime.

-Hvala i onima iz drugih partija koji su, također, stali uz mene. Pozivam vas sve da, kao pobjednici ovog grada, trećeg oktobra zajedno pijemo pobjedničku kafu – poručio je Ajkunić.

U kulturno-zabavnom dijelu programa, učestvovali su poznati muzičari Ermin Redžić – Bubi iz Bosanske Krupe i Mirza Perenda iz Novog Travnika, u pratnji klavijaturista Ahmeda Bužimkića i Sanida Silajdžije.

Nastupili su, naravno, i bugojanski solisti Vahid Čurić i Šerif Husić, koje je pratio Orkestar Edina Beganovića, čiji su članovi još  Emir Hodžić Zoha, Adis Malkić i Ramiz Varupa. 

12345678