Pres-konferencija OO SDA Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U prostorijama Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Bugojno održana je pres-konferencija, s koje je upućena zahvalnost svima koji su doprinijeli da ova stranka ponese epitet izbornog pobjednika u Bugojnu na proteklim Općinskim izborima.

 

-Pobjeda na izborima je zajednički uspjeh svih članova stranke i građana, jer su prepoznali snagu i kvalitet generacije, koja je dobila najveću podršku birača – rekao je na početku pressa potpredsjednik OO SDA Bugojno Amir Šečibović.

Čestitku na ostvarenom izbornom rezultatu uputila je, također, potpredsjednica Federacije BiH i predsjednica OO SDA Bugojno Melika Mahmutbegović.

-U ime OO SDA i svoje lično ime želim da se zahvalim svim građanima općine Bugojno, koji su dali podršku SDA, kako tokom kampanje, tako prilikom glasanja. Želim se zahvaliti i kandidatima koji su ostali dostojanstveni, istrajni i jedinstveni u kampanji, ali i nakon proglašavanja preliminarnih izbornih rezultata. Želim se zahvaliti i čestitati predsjednicima i članovima mjesnih odbora, Asocijaciji mladih i Asocijaciji žena na izvanrednim aktivnostima, koje su provodili. Želim se zahvaliti aktivistima, simpatizerima i svima onima koji su direktno ili indirektno pokazali jedno raspoloženje prema SDA, i dali nam podršku, kazala je predsjednica OO SDA Bugojno.  

Nastojali smo da u predizbornoj kampanji i za vrijeme izbornog procesa budemo fer i korektni, a preliminarni rezultati govore da je SDA izborni pobjednik u Bugojnu. Veliki broj osvojenih mandata je poruka nama u stranci da smo sigurno uradili dvije dobre stvari, istakla je dr. Mahmutbegović.

-Jedna je da smo predložili 30 izuzetnih imena. SDA ima jako sposobnih kadrova, koji bi se mogli naći na ovim listama. Od ovih trideset, od prvog do zadnjeg, ni za jedno ime ne bi mogli dati primjedbu. Možemo reći da su to izuzetni ljudi, što su i pokazali u kampanji i aktivnostima, koje smo vodili. Njih osamnaest ima preko hiljadu glasova, što je pokazatelj našeg dobrog odabira. S druge strane, mislim da su građani prepoznali drugu činjenicu, a to je da se SDA zanovila, i da postoji jedna generacija mladih, koja će u budućnosti znati voditi procese – naglasila je.

Upravo ta generacija je, dodala je, svojim angažmanom u prethodne dvije godine „otvorila vrata boljoj i svjetlijoj budućnosti“.

Pozvala je, ovom prilikom, kandidate drugih političkih opcija da, nakon zvanične objave rezultata Općinskih izbora, formiraju općinsku vlast u što kraćem roku, kako bi se moglo pristupiti započetim procesima, koji su obećani građanima u izbornoj kampanji.

-Naš princip rada je, zaista, s obrazom nastupati prema svakom građanu Bugojna, s obrazom obećati, ali i izvršiti obećanje. Ne treba obećavati nešto što ne možemo izvršiti. Zato smo mi u predizbornoj kampanji obećali ono što možemo ispuniti, bili smo realni. Mi smo dobra stranka, imamo dobru organizaciju i odličnu mladu ekipu, koja je garant djelovanja na duže staze – poručila je dr. Melika Mahmutbegović, predsjednica OO SDA Bugojno.

sda 2sda 3sda 4sda 5sda 6sda 7