ŠPD “Srednjobosanske šume” potpisalo ugovore o radu sa 150 lica

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ŠPD “Srednjobosanske šume” nastavlja s pozitivnim primjerima dobrog poslovanja. Početak radne sedmice u ovom Društvu obiljećen je potpisivanje ugovora o radu, i to sa 100 lica koja su zasnovala radni odnos na neodređeno vrijeme i sa 50 lica koji su primljena ne određeno vrijeme.

Potpisivanje ugovora upriličena je u prostorijama ŠPD “Srednjobosanske šume”. Kako je u obraćanju radnicima istakao Vildan Hajić, direktor ŠPD “Srednjobosanske šume”, riječ je o još jednom značajnom uspjehu za ovaj kolektiv. Na konkurs koji je bio raspisan krajem novembra protekle godine javilo se preko 600 kandidata.

– Nažalost nismo bili u mogućnosti primiti sve one koji su konkurisali za posao, a bilo je preko 600 molbi. Iako je konkursna preocedura bila krajnje pojednostavljena od tog broja bilo je 400 validnih prijava. Konkursna komisija je imala zaista težak zadatak da od toga broja, nakon obavljenih intervjua sa svakim od kandidata, izabere 150 koji će potpisivanjem ugovora dobiti posao na neodrešeno ili određeno radon vrijeme. Koristim priliku da se svima onima koji nisu ovog puta primljeni, u svoje lično ime i ime Uprave, izvinim jer zaista nije bilo načina da udovoljnimo svima. Ovu priliku pružili smo i mladim ljudima koji će u narednom periodu pokazati pravu sliku i energiju što nama sada i treba. Tu su 24 mlada inženjera – magistra šumarstva, što je jedna velika satisfakcija da naši mladi, školovani i pametni ljudi ostaju ovdje, rade i doprinose napretku preduzeća, pa tako i Bosne i Hercegovine“ – naglasio je, između ostalog, Vildan Hajić direktor ŠPD “Srednjobosnake šume”.

Svi ugovori imaju obaveznih 6 mjeseci probnog rada, a kako jeistakao direktor Hajić u mnogim slučajevima konačno su ispravljene višegodišnje nepravde prema radnicima. Naime, jedan od potpisnika ugovora koji je ovom prilikom zasnovao radni odnos na neodređeno radno vrijeme je i sjekač Safet Klisura, koji je u proteklih čak 17 godina na ovom teškom i odgovornom poslu imao ugovor na određeno vrijeme.

-Nakon dugo godina sezonskog rada konačno sam dobio stalni posao. Želim da se zahvalim svima a posebno Upravi i direktoru Hajiću na ovom ugovoru, koji mi znači mnogo. Sinoć gotovo da nisam spavao, jedva sam čekao da svane ovaj dana! Ovo je sigurnost za meneiI moju porodicu,rekao je Klisura.

Kako je direktor Hajić istakao u obraćanju radnicima ovaj dan za sve njih će biti poseban a na ovaj način, uz ranija značajna ulaganja u obnovu mehanizacije i voznog parka, ŠPD “Srednjobosanske šume” će nastaviti u istom pravcu, poboljšanja radnih uslova i poslovanja.