U Bugojnu održan centralni predizborni skup DF-GS, Željko Komšić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Koalicija “Demokratska fronata – Građanski savez, Željko Komšić: BiH pobjeđuje” u pozorišnoj Sali KSC Bugojno održala je centralni predizborni skup.

Na početku skupa prisutnima se ime domaćina, Povjereništva Općinske organizacije DF Bugojno, obratio predsjednik i kandidat za Kantonalnu skupštinu Edin Mašić, te istakao:”U 2015.izlaskom iz vlasti poslije 3 mjeseca pokazali smo da nismo svi isti., pokazali smo građanima das mo mi drugačiji, jer za razliku od drugih mi poštujemo zakone i Ustav ove zemlje, jer nama u DF-u je država BiH iznad svega!”

Nosilac liste za Skupštinu SBK Amir Orlović u svom je istupu naglasio kako je DF jedina parlamantarna stranka na nivou Kantona koja nije bila u vlasti sa SDA i HDZ BiH. Nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH

Mara Đukić se zapitala kako biti sretan ako je oko vas patnja, te poručila glasačima da biraju DF i Željka Komšića jer sa njima, kako je rekla, pobjeđuje Država BiH. Kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta BiH

Mensura Beganović govorila je o svom angažmanu u protekle 4 godine u ovom zakonodavnom tijelu, posebno potcrtavši potrebu donošenja brojnih strategija kao preduslova za pomoć iz pretpristupnih fondova EU za kojima postoji ogromna potreba u BiH.

Vlatko Glavaš, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH u svom obraćanju je područo da od ideje zajedeničkog života i nedjeljive Bosne i Hercegovine nikad neće odustati: “Pozivan sve ljude koji srcem vole našu domovinu, ljude koji vole svoje ognjište, da izađu na izbore I kazne politiku koja nas je dovela na rub propasti, a podrže politiku vizije I nade., politiku uzajamne saradnje i poštovanja. Samo zajedno možemo pobijedit i mi ćemo u tome uspjeti:”

“Cjelovita i nedjeljiva Bosna i Hercegoivina nema alternative” , poručio je posjetiocima skupa predsjednik DF Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, i naglasio: “Ponova nas žele odvajati, žele nam dijeliti djecu. Sa ovog mjesta im poručujem d aim to neće uspjeti. Oduvijek je Bosna I Hercegovina pobjeđivala i pobijedit će i 07. Oktobra”, poručio je Komšić.

110111223456789