U Travniku održana Izvještajna Skupština SDA SBK-a

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 Nakon izbora radnog Predsjedništva, delegati u Skupštini SDA SBK-a jednoglasno su usvojili predloženi dnevni red od četiri tačke.

Bez diskusije, jednoglasno su usvojeni Izvještaj o radu , a potom i Finansijki izvještaj KO SDA SBK-a, za 2015. i 2016.godinu. Takodje, jednoglasno, bez prethodne diskusije, usvojen je i Program rada sa finsijskim planom za 2017.godinu. Izvještaji i Program rada,kako je rečeno na Skupštini, prethodno su jednoglasno usvojeni i na Izvršnom i Kantonalnom odboru stranke.Ovom prilikom o aktuelno-političkoj situaciji govorili su potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović i general Refik Lendo. Čestitajući 27.godišnjicu postojanja SDA, potpredsjednica Mahmutbegović dotakla se, izmedju ostalog, i značajni infrastrukturnih projekta, posebno za SBK-a.

-Postoji zastoj u realizaciji projekta izgradnje saobraćajnica, brza cesta Lašva-Nević Polje i zaobilaznica Bugojno-Donji Vakuf. To se odnosi i na uredjenje trotoara i drugih infrastrukturnih projekata uz magistralne ceste na području Bugojna- istakla je potpredsjednica Melika Mahmutbegović. Pojasnila je da je do zastoja došlo zato što Parlament još uvijek nije usvojio Zakon o akcizama, te da će izgradnja ovih saobraćajnica, kako je predvidjeno, biti finansirana sredstvima klirinškog duga.

-Skupština ima najveću odgovornost, a obaveza svih nas je da realizujemo odluke koje ovo tijelo donese, kako bi institucije, javna preduzeća i ustanove radile kvalitetnije, a gradjanima bilo bolje – rekao je general Refik Lendo koji se, takodje, obratio skupštinskim delegatima. Rad Skupštine pozitivno je ocijenio predsjednik KO SDA SBK-a Asim Mekić. Naglasivši kao Skupšina ima najveću odgovornost, čestitao je delegatima na radu, a posebno se zahvalio općinskim organizacija SDA koje su, kao je rekao, dale veliki doprinos pozitivnim rezultatima.