1.mart-Dan nezavisnosti BiH i ove godine u Bugojnu će biti obilježen svečano

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Povodom ovog značajnog historijskog datuma bit će upriličena Akademija i polaganje cvijeća na spomen obilježjima palim braniocima našeg grada i države BiH.
Svečana akademija u povodu Dana nezavisnosti bit će upriličena sutra, 29.februara u 18 sati, u Kristalnoj sali Općine.Prisutnima će se obratiti zamjenik predsjedavajućeg i predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno, načelnika Općine Hasana Ajkunića, te gosti.Uz obraćanja bit će upriličen raznovrstan kulturni program. Učešće u programu uzet će članovi Teatra Fedra i učenici MSŠ Gimnazija Bugojno, Vokalni ansambl Bugojno i Horoljupci ,učenici OMŠ Bugojno, članovi Muzičke radionice -Rock Cool Tour, a nastupit će i Gradski hor Bugojno, Dječji folklorni ansambl HKD „Napredak“ i GFA Bugojno.
Na sam Dan nezavisnosti u 10 sati, delegacije će polžiti cvijeće i odati počast braniocima poginulim u odbrani Bugojna i naše zemelje. Cvijeće će biti položeno na spomen obilježja u Spomen parku poginulih branilaca i Spomen obilježje ispred MSŠ Gimnazije Bugojno.