13.oktobar – Dan RTV Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

13. oktobar obilježava se kao Dan RTV Bugojno.

 

Obilježavanje godišnjice rada naše medijske kuće je u sjeni jučerašnjeg posljednjeg ispraćaja studentice Selme Agić, koja je stradala na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, skupa s cimerkom s Filozofskog fakulteta Editom Malkoč iz Bosanske Krupe.

Još uvijek pod utiskom nezapamćene tragedije, koja je uznemirila sve građane Bugojna, uposlenici RTV Bugojno danas izvršavaju svoje redovne obaveze.

Podsjetimo, na današnji dan prije 47 godina, dakle 1969. godine, prvi put se oglasio signal radiostanice u našem gradu, koja se ubraja u red jedne od nastarijih u BiH, dok je Televizija Bugojno osnovana 1992. godine.

U početku dva zasebna medija, danas djeluju kao jedinstveno preduzeće sa 19 uposlenih radnika, koji pripremaju raznovrsne sadržaje za emitovanje u programima Radija i Televizije.

Jedna od novina u radu RTV Bugojno, u odnosu na prošlu godinu, je uključivanje u sistem Moja TV, i kablovskog operatera Telemach, zahvaljujući kojima se signal naše medijske kuće emituje na cijelom prostoru BiH.

S druge strane, materijalni položaj uposlenih, od kojih je većina počela raditi u vrijeme najtežih ratnih dana, i dalje je veoma težak.