24.memorijalni turnir u malom nogometu „Admir Ljubuškić-Šutak“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U ponedjeljak, trećeg dana 24. memorijalnog turnira u malom nogometu „Admir Ljubuškić-Šutak“ odigrane su po dvije utakmice kod seniora i omladinaca.

Kod seniora u okviru grupe „C“ ekipa Autoservis Basara je bez problema sa 3:0 savladao ekipu Geko Gradnja. Lakše od očekivanog u drugoj sinošnjoj utakmici ekipa Elektro Omerinović Šest braće je sa 5:2 savladao sastav Samirče iz Visokog. Kod omladinaca Zuke bend – FTBL 2:2 i Fajkaš Donji Vakuf – Sporting 3:0.

U utorak od 20 sati kod seniora igraju : Euroelegant Prusac – Karaula i od 21 sat Kula – Benzinska pumpa ABA. Kod omladinaca : 18.15 Mahala – Blue Stars (2007), 18,45 NK Sport P. – Gornji Vakuf (2007), 19,15 MNK Sloga – Red bul Salzburg (2003).

Podsjetimo, organizator turnira i ove godine je općinski Sportski savez, a generalni pokrovitelj Općina Bugojno. Turnir je u subotu otvorenim proglasio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić. Prisutnima su se na svečanosti otvaranja turnira još obratili Đemka Dželilović, predsjednica općinske i kantonalne organizacije porodica šehida, koja je pozvala sve prisutne da se učenjem Fatihe, minutom šutnje ili na neki drugi način prisjete svih šehida- poginulih boraca Armije Republike BiH, potom, Salih Gurbeta, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća i Aldin Pandžo, predsjednik Sportskog saveza Bugojno.

Kod seniora nagradni fond je 8500 KM. Prvoplasiranoj ekipi će pripasti 5000, drugoplasiranoj 2000, za treće mjesto novčana nagrada je 1000, a za četvrto 500 KM. Prijavile su se ekipe iz Travnika, Novog Travnika, Visokog, Sarajeva, te Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Donjeg Vakufa i Bugojna.

Ekipe su u prvom krugu raspoređene u osam grupa. Početni udarac na prvoj utakmici turnira između dvije ekipe omladinaca NK Etna izveo je Emir Ljubuškić, sin rahmetli Admira Ljubuškića- Šutka, bugojanskog ratnog komandanta, koji je poginuo na visočkom ratištu u proteklom odbrambenooslobodilačkom ratu u našoj zemlji. U prvoj utakmici turnira proslogodišnji pobjednik Medenik iz Novog Travnika savladao je ekipu Lounge club Intermezzo, također , iz Novog Travnika sa 1:0.