43.Teatarski festival BiH Fedra Bugojno 2015.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bugojno je 43.put domaćin Teatarskog festivala BiH “Fedra”. Festival počinje sutra, 6.juna u KSC. Zvaničnom početku Festivala u 20:30 sati predhodit će otvaranje izložbe Umjetničke galerije BiH “Slavimo olimpizam”.

Izložba će biti postavljena u Galeriji KSC, a svečano otvarenje je predviđeno u 19:30 sati. Nakon što fanfare označe početak, publika će imati priliku pogledati prvu predstavu “Shocking shopping”, u izvedbi domaćina Teatarskog festivala BiH “Fedra” 2015. Predstava je rađena po tekstu Matijaža Zupančića, a u režiji Suada Velagića. Ovaj pozorišni komad bugojanska publika je imala priliku premijerno pogledati na nedavno okončanoj manifestaciji “Bugojansko proljeće”.

U nedjelju, 7. juna na repertoaru Festivala je “Potop” u izvedbi Banjalučkog studentskog pozorišta. Tekst i režiju za ovaj komad potpisuje Aleksandar Pejaković. Predstava počinje u 20:30 sati, a predhodit će joj još jedan kulturni događaj, promocija knjige “Tok u glumačkoj umjetnosti”. Promotori su autorica knjige mr. Ljiljana Čekić i glumica Radenka Ševa. Mr.Čekić je voditeljica i radionice “Scenski govor”, koja će biti održana u ponedjeljak, 7.juna u Maloj sali KSC u 11 sati.

U večernjim satima pozorišna publika će moći pogledati predstavu “Ilhamija”, koju će izvesti Pozorište Travnik & P.S.Maya. Riječ je o predstavi Rusmira Agačevića Rusa, za koju režiju potpisuju Maja Đurić i Matej Baškarada. Nakon predstava ,na okruglim stolovima raspravljati će se o elementima pozorišne umjetnosti.