48 godina RTV Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Radno, kao svih proteklih godina, uposlenici RTV Bugojno obilježili su svoj dan – 13. oktobar. Na današnji dan prije 48 godina prvi put se oglasio signal radiostanice u našem gradu koja se, podsjetimo, ubraja u jednu od najstarijih u BIH-ni.

13.-og oktobra 1969. program Radio Bugojna je počeo sa emitovanjem dok je Televizija Bugojno osnovana 1992. U početku dva zasebna medija danas djeluju kao jedinstveno preduzeće sa 20 uposlenih radnika, koji pripremaju raznovrstan program za slušaoce i gledaoce s prostora ne samo gornjovrbaske regije već I cijele BIH-ne, zahvaljujuć uključivanjem u sistem Moja TV i Telemach. Time su se stvorili još bolji uslovi ali I želja za emitovanjem novih I brojnih programskih sadržaja, namijenjenih svim populacijma i kategorijama društva.

S druge strane, materijalni položaj uposlenih, od kojih je većina počela raditi u vrijeme najtežih ratnih dana, i dalje je veoma težak. Medjutim I pored toga, nastoje da na što profesionalniji način ponude kvalitetne i raznovrsne programske sadržaje. Mersima M.