48 godina RTV Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Radno, kao svih proteklih godina, uposlenici RTV Bugojno obilježili su svoj dan – 13. oktobar. Na današnji dan prije 48 godina prvi put se oglasio signal radiostanice u našem gradu koja se, podsjetimo, ubraja u jednu od najstarijih u BIH-ni.

13.-og oktobra 1969. program Radio Bugojna je počeo sa emitovanjem dok je Televizija Bugojno osnovana 1992. U početku dva zasebna medija danas djeluju kao jedinstveno preduzeće sa 20 uposlenih radnika, koji pripremaju raznovrstan program za slušaoce i gledaoce s prostora ne samo gornjovrbaske regije već I cijele BIH-ne, zahvaljujuć uključivanjem u sistem Moja TV i Telemach. Time su se stvorili još bolji uslovi ali I želja za emitovanjem novih I brojnih programskih sadržaja, namijenjenih svim populacijma i kategorijama društva.

S druge strane, materijalni položaj uposlenih, od kojih je većina počela raditi u vrijeme najtežih ratnih dana, i dalje je veoma težak. Medjutim I pored toga, nastoje da na što profesionalniji način ponude kvalitetne i raznovrsne programske sadržaje. Mersima M.