49. generacija maturanata Gimnazije Bugojno izuzetno uspješna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U Pozorišnoj sali KSC-a upriličena je svečana podjela diploma učenicima 49. generacije maturanata Gimnazije Bugojno.

Još jedna generacija maturanta Gimnazije Bugojno, četrdeset i deveta u historiji ove obrazovne ustanove zabilježena je kao uspješna. Simboličnim puštanjem balona označili su svoj odlazak, jer će i oni, kao i šareni baloni stremiti ka visinama, ka višim ciljevima i ljepšoj budućnosti. Pored redovnih, školskih obaveza, oni su bili uspješni u brojnim kulturnim i sportskim aktivnostima, a zapažen je i njihov volonterski rad.

– Prosječna ocjena ove generacije u 4. razredu je 4,33. Mladi, lijepi i uspješni učenici, 159 maturanata, a od toga 43 su trajno odlična i 14 nosi epitet učenika generacije – istakla je profesorica Senada Milanović govoreći o fantastičnim rezultatima u školi.

-Drago mi je da sam dio ovog grada s ovako uspješnom, 49. generacijom Gimnazije Bugojno. Danas sam ponosan na 49. generaciju, i želim im puno uspjeha u budućem životu. Dragi roditelji, pomozimo im da budu časni i pošteni ljudi, i da uvijek znaju da su Bugojanci i da imaju svoju državu Bosnu i Hercegovinu. Dragi maturani, budite ponosni na svoje Bugojno i vjerujem da ćete graditi svoj grad, i doprinositi njegovom stalnom razvoju – istakao je načelnik Hasan Ajkunić.

Pismo generacije pročitala je Lamija Mlaćo.

110111213141516171823456789