50.generacija maturanata Gimnazije dobila diplome

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Svečano je bilo u KSC tokom uručivanja diploma 50. generaciji bugojanskih gimnazijalaca.

Posebne nagrade su dobila 44 maturanta, koji su od prvog do četvrtog razreda imali odličan uspjeh, a među kojima je i 14 učenika generacije. Svečana dodjela diploma učenicima 50.generacije Gimnazije Bugojno održana je u prepunoj Pozorišnoj dvorani KSC Bugojno,a sve prisutne na početku je pozdravio Mesud Šečić,direktor bugojnske obrazovne ustanove, koja je i ove godine ispratila još jednu uspješnu generaciju maturanata. Direktor Gimnazije Mesud Šečić u nastavku svečanosti uručio je nagrade odlikašima,maturantima koji su sve četiri godine školovanja na kraju godine imali odličan uspjeh,dok je načelnik općine Hasan Ajkunić podjelio nagrade učenicima generacije,poželivši svim maturantima mnogo sreće u daljem životu.

-Naša Gimnazija je ponos grada Bugojna i ponosan sam na naše srednje obrazovanje,posebno na gimnazijalce koji su učestvovali na svim manifestacijama odražanim u našem gradu,i za to im veliko hvala,za sve što daju za Bugojno-kazao je Hasan Ajkunić,načelnik Bugojna.

Pismo generacije napisala je i pročitala Vildana Plecić, gimnazijalka koja je tokom školovanja znala samo za petice.Na kraju svečanosti maturantima 50.generacije Gimnazije Bugojno diplome su uručili njihovi razrednici: Senada Milanović,Samir Haljeta,Sanela Terzić ,Emina Kurbegović i Banina Bečić.