Akcija dobrovoljnog darivanja krvi uspješno organizovana u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod sloganom „Hvala jer ste mi spasili život“ upriličena je u povodu Dana općine Bugojno i ujedno Svjetske sedmice Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Ovu humanu akciju realizovala je Sekcija dobrovoljnih davalaca krvi OO CK Bugojno. Nijaz Jusufspahić, predsjednik Sekcije dobrovoljnih davalaca krvi zadovoljan je odzivom dobrovoljnih davalaca krvi današnjoj akciji.

-U prvih sat vremena krv su dala 22 dobrovoljna davaoca.Prikupljene doze krvi su za bolnice u Bugojnu i Travniku.Svake godine tradicionalno organizujemo akcije dobrovoljnih davalaca krvi u povodu Dana općine Bugojno, a u planu je još jedna ovakva akcija u januaru -kazao je Jusufspahić.

Inače, pri Sekciji dobrovoljnih davalaca krvi OO CK Bugojno je oko 200 članova koji svoju krv daju uvijek kad je krv potrebna kako bi se spasio nečiji život.

Danas je CK imao još jednu značajnu aktivnost. U povodu Svjetske sedmice Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, bugojanki CK posjeitio je Namik Hodžić, sekretar CK F BiH i uručio vrijednu donaciju, oko 150 paketa pomoći korisnicima ove humanitarne organizacije i Narodne kuhinje u Bugojnu.Riječ je o donaciji velikog donatora i humanitarca Agana Hodžića koji je svoju ostavštinu namjenio gradjanima u stanju socijalne potrebe.