Akcija uređenja i čišćenja Vrbasa

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sportsko-ribolovno društvo Bugojno je protekle subote organizovalo akciju čišćenja i uredjenja Vrbasa i njegovih pritoka .S obzirom na ne baš veliki odziv gradjana kao i nedostatak potrebne mehanizacije, učesnici akcije, uglavnom članovi ovog društva, uspjeli su ipak uraditi dosta posla.

 Nakon akcije poribljavanja jezera Zanesovići kao i rijeke Vrbas i odredjenih pritoka, koju je SRD Bugojno organizovalao proteklog petka, dan kasnije, u subotu, organizovali su akciju čišćenja i uredjenja Vrbasa. Akcija je počela u jutarnjim satima kod Vrbaskog mosta , a s obzirom na hladno vrijeme, okupili su se oni najaktivniji članovi društva.

 Kako ističe predsjednik društva Sead Bušatlija,  dvadesetak učesnika akcije, uglavnom članova ovog društva uspjelo je očistiti znatan dio Vrbasa kod mosta, dok se nije moglo uraditi puno više kada su u pitanju čišćenje Vesočnice u Vrbas naselju kao i Poričnice, s obzirom da se radi o velikom zagadjenju, velikim količinama smeća, što je nemoguće riješiti bez mašina i potrebne mehanizacije. S toga će, kako naglašava na kraju Sead Bušatlija, slična akcija biti realizovana i u narednom periodu.