Aktiv “Asr” organizovao “Kolačijadu” za Emina Erdića i Nedima Ramića

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Odjel za brak i porodicu Aktiv “Asr“, danas je organizovao humanitarnu akciju pod nazivom „Kolačijada.“ Sva prikupljena novčana sredstva od prodaje kolača i drugih slastica biće usmjerena za liječenje Emina Erdića i Nedima Ramića.

Ovom prilikom, od prodaje kolača ali i kroz dobrovoljne priloge skupljena su značajna novčana sredstva oboljelim dječacima. Žene iz Aktiva „Asr“ su na najljepši način potaknule sugrađane da budu dio humane akcije i da simboličnom donacijom olakšaju put do ozdravljenja Eminu Erdiću i Nedimu Ramiću.

“Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koju Aktiv žena “Asr” provodi. Raduje nas činjenica što se veliki broj građana odazvao ovoj akciji i što smo uspjeli da prikupimo sredstva koja će pomoći u  liječenju oboljelim dječacima”, istaka je mualima Suada Šehić.

Podsjećamo Emin Erdić je jedanaestogodišnjak koji boluje od karcinoma pluća i medijastinuma, a tačnu dijagnozu nije moguće uspostaviti u BiH. Dijagnostiku je moguće uraditi u bolnici u Turskoj, za što je potrebno minimalno 50.000 eura, koje njegova porodica nema.

S druge strane, Nedim Ramić ostao je bez jednog bubrega prije svog četvrtog rođendana. Živio je zdrav život sve dok nije navršio 14 godina kada su mu se počeli javljati napadi i kada mu je dijagnosticirana epilepsija.