Aktivnosti džemata Vesela

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Vrijedne džematlije Vesele, predvođene džematskim odborom, pred ramazan na objektima koje pripadaju islamskoj zajednici obavile su niz radova.

U okviru ramazanskih aktivnosti sinoć je upriličen i iftar za omladinu ovog džemata. Vesela je sa 635 domaćinstava jedan od većih džemata na području Bugojna. Zahvaljujući agilnom džematskom odboru, na čelu sa predsjednikom Jasminom Husićem, ove godine pred ramazan urađeni su brojni radovi na objektima koji pripadaju islamskoj zajedni.

-Uradili smo uređenje unutrašnjosti džamije, kao i uređenje izletišta Pršljanica. Posebno smo ponosni na radove na fasadi i novom osvjetljenju munare. Ona je sada ponos džamije ali i džemata Vesela sa svojim kandiljima koji svijetle od iftara do sehura. Također su urađeni značajni radovi na velikom greblju, a nakon ramazana slijedi zamjena kompletnog krova na džamiji, te uređenje vanjske fasade, naglasio je Husić.

Imam džemata Vesela Kemal ef. Tokmić posebno ističe angažman mladih u predramazanskim ali i aktivnostima koje se dešavaju u drugim prilikama.

-Jutros, ali i proteklih dana na sabah namazu imali smo preko 70 mladih, a to govori da mladi poste, i da se na ovaj način međusobno druže. To je veoma značajno, a eto mi im se organizovanjem zajedničkog iftara, drugu godinu zaredom, nastojimo barem simbolično zahvaliti za ono što oni učine za džemat, naglasio je ef. Tokmić.

Predsjednik džematskog odbora Husić ovom prilikom istakao je i podruške koje džematski odbor ima za svoje projekte.

-Za naše projekte bilo finasijski ili moralno uvijek smo imali podršku načelnika Općine Hasana Ajkunića. Tu je i pravna i moralna podrška koju imamo od Medžlisa IZ Bugojno. Međutim, posebno bih istakao podršku naših džematlija, a sve značajnije donacije bilježimo u knjigu vakifa koja će ostati generacijama iza nas, zaključio je Husić.