Aktivnosti Sekcije za sportsko penjanje i alpinizam PD Koprivnica

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sekcija za sportsko penjanje i alpinizam PD Koprivnica Bugojno zadnjih mjeseci je aktivno radila na uređenju svojih prostorija i postavljanju umjetne stijene kako bi što prije krenuli sa treninzima za sve one koji žele da se bave ovim neobičnim sportom. Zahvaljujuć podršci Kantonalnog ministarstva obrazovanja,nauke, kulture i sporta ali i vlastitim sredstvima, uspjeli su veći dio ovog projekta da privedu kraju.

Sekcija za sportsko penjanje i alpinizam PD Koprivnica Bugojno, svoje prostorije je u KSC-u dobila prije nekih godinu dana, i od tada članovi ove sekcije intezivno rade na uređenju prostorija, prvesntveno na završavanju poslova oko postavljanja umjetne stijene za penjanje. Cilj im je da privuku što više djece i mladih ovom atraktivnom sportu. Projekat je većim dijelom realiziran.

Da penjanje po umjetnim ili pravim stijenama i planinama nije jedino čime se bave članovi ove sekcije , govori i podatak da su neki od članova Sekcije odnedavno zaljubljenici u zanimljivu disciplinu slackline, sport ravnoteže, hodanja po rastezljivoj traci.

 Koliko sportsko penjanje i alpinizam mogu biti zanimljivi govori i podatak da su članovi pomenute Sekcije PD Koprivnica iskoristili hladni period i velike minuse te pokazali svoje penjačko umijeće i ljubav prema sportskom penjanju, posjetivši vodopad u Ždrimcima u Gornjem Vakufu/Uskoplju koji je potpuno zaledio, što se ,kako mještani kažu, nije desilo u posljednjih 30 godina.