Aladin Kurić bronzani na Državnom juniorskom prvenstvu u Foči

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Proteklog vikenda u Foči je održano Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke u stonom tenisu. Član STK „Bugojno“ Aladin Kurić sa ovog prvenstva vratio se sa osvojenom bronzanom medaljom.

Bronzanu medalju Aladin Kurić je osvojio u dublu, igrajući sa Emirom Mujičićem iz STK „Banja Luka“. Aladin se sportom bavi od malih nogu. Kao dječak nizao je uspjehe u karateu, a posljednjih nekoliko godina to isto je napravio i u stonom tenisu. U njegovim vitrinama niz je medalja osvojenih na brojnim takmičenjima u ova dva sporta. Ipak, najdraža mu je posljednja medalja, osvojena u Foči.

O ovom marljivom članu STK „Bugojno“ i trener Nurudin Jusić ima samo riječi hvale, a rezultatom u Foči izuzetno je zadovoljan. Na prvenstvu u Foči i u pojedinačnoj konkurenciji Kurić je bio dosta dobar, a na kraju je zauzeo visoko 6. mjesto.

Inače, na Državnom juniorskom prvenstvu u stonom tenisu, koje održano proteklog vikenda u Gradskoj dvorani u Foči, učestvovalo je preko 60 takmičara iz 20 bh klubova.