Albanija: NK Etna ostvario još jednu pobjedu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Drugog dana trajanja Međunarodnog turnira u malom nogometu u Draču, a koji se igra povodom Dana zastave i nezavisnosti Albanije, selekcija U-11 NK Etna sa visokih 7:0 savladala je ekipu Koledža Turgut Ozal iz Drača.

Voljom žrijebanja mladi nogometaši iz Bugojna i Gornjeg Vakufa -Uskoplja na ovom turniru sastat će se još sa vršnjacima iz druge bh. ekipe koja učestvuje na ovom susretu sporta i drugarica, a to je Škola fudbala Bukovica kod Kiseljaka.

Ove dvije ekipe zajedno su doputovale u Drač i ponašanjem i rezultatima u najboljem svjetlu predstavili Bosnu i Hercegovinu.

Dječaci NK Etna, uzrasta U-9, na turniru u Draču savladali su vršnjake iz NK Đakovica, sa Kosova, sa 1:0. Pogodak za ekipu iz Bugojna postigao je Ahmet Nevenović. Nakon odigranog susreta dječaci obje ekipe napravili su i zajedničku fotografiju ispred panoa NK Etna i općine Bugojno.

Svim učesnicima dodijeljeni su pehari i prigodni pokloni. Zatvaranju turnira prisustvovao je i nerezidentni ambasador BiH u Albaniji Nusret Čančar. 

Dječaci NK Etna u sedam odigranih utakmica na turniru u Draču, povodom 106. godišnjice nezavisnosti Albanije i Dana zastave, ubilježili sedam pobjeda. NK Etna pokazao se kao najuspješnija ekipa na turniru a u sedam odigranih utakmica i sedam pobjeda gol razlika bio je 22:2.