Amar Kico iz OŠ „Gračanica“ najbolji iz engleskog jezika

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Svakodnevno smo u prilici čuti vijesti o uspjesima učenika bugojanskih osnovnih i srednjih škola na takmičenjima. Pozitivan primjer zabilježili smo u Osnovnoj školi „Gračanica“.

Naime, učenik ove škole Amar Kico je na nedavnom Kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika osvojio četvrto mjesto čime se, kao jedini predstavnik općine Bugojno, plasirao na predstojeće Federalno takmičenje iz engleskog jezika.

Amar se dugo pripremao za takmičenje, na kojem je pokazao zavidno znanje iz engleskog jezika, koje mu je donijelo plasman na Federalno takmičenje. Svjestan je koliko je poznavanje engleskog jezika važno za sve mlade i ambiciozne ljude, za njihovu budućnost.

-S obzirom na jaku konkurenciju, veoma sam zadovoljan ostvarenim rezultatom. Nisam bio siguran da ću proći dalje, ali kada su rekli da na Federalno takmičenje ide pet učenika, počeo sam se nadati da bi se to moglo desiti. Ovim dana, također, puno vježbam, i ja se nadam da ću svoju školu i grad predstaviti ponovo na najbolji način, kazao je.

Amar je odličan učenik osmog razreda, koji priznaje da mu je engleski jezik najdraži. Voli, također, i sve druge predmete iz kojih niže samo petice. Nakon što završi osnovnu školu, planira upisati Srednju elektrotehničku školu.

Uspjeh, koji je postigao, obradovao je rukovodstvo i sve uposlene u Osnovnoj školi „Gračanica“, kao i njegove prijatelje iz razreda, kaže pedagogica ove škole Dženana Kukrica.

Nastavnica engleskog jezika Fazila Velić ističe da se Amar za ovo takmičenje spremao još od oktobra prošle godine.

– Na takmičenju se radilo dosta vježbi koje nisu školsko gradivo, tako da nisam očekivala ovako dobar uspjeh, pogotovo zbog velike konkurencije. Amar je sve to uspješno savladao, i drago mi je zbog toga. Naravno, s nadom u dobar plasman idemo i na Federalno takmičenje iz engleskog jezika, iako će to biti naš prvi nastup na tom takmičenju, kazala je nastavnica Velić.

Smatra da je poznavanje engleskog jezika važno za sve građane, a pogotovo za budućnost djece školskog uzrasta i mlade, koji se žele dalje obrazovati i graditi karijere u profesijama, za koje se budu opredijelili. Dodaje, na kraju, da je zadovoljna znanjem učenika kojima predaje engleski jezik, ali da „uvijek može bolje“.