Asfaltirana tri putna pravca na području MZ Drvetine

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Povoljni vremenski uslovi omogućili su Javnom preduzeću za stambeno- komunalne djelatnosti  i lokalne puteve Bugojno  da nastavi sa realizacijom infrastrukturnih projekata na području naše Općine. U proteklih par dana  uspješno je asfaltirano nekoliko putnih pravana na području MZ Drvetine.

Javno preduzeće za stambeno- komunalne djelatnosti  i lokalne puteve Bugojno  kao naručilac  i Struktura d.o.o. Jajce kao izvođač radova u proteklih nekoliko dana asfaltirali su puteve u Lenđerovini, prema Palinim kućama a danas na dionici Pirići- Novalići.  Sredstva za ove radove su obezbijeđena iz općinskog budžeta, od strane ministarstva  prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK i federalnog  ministarstva raseljenih lica i izbjeglica.

 

Ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova  Amir Šečibović , načelnik Općine Hasan Ajkunić i pojedini vijećnici u OV danas su prisustvovali radovima na asfaltiranju dijela dionice Pirići-Novalići.

Adis Mašić, direktor Javnog preduzeća za stambeno- komunalne djelatnosti  i lokalne puteveBugojno,  naglasio  je da je ukupna vrijednost radova 170 000 KM, širina asfalta na svim dionicama 3 metra, a debljina asfaltnog sloja 5 cm.

Načelnik Općine Hasan Ajkunić i vijećnik u Općinskom vijeću Salih Gurbeta ovom prilikom su istakli da su u općinskom budžetu prepoznati brojni infrastrukturni projekti na širem području Općine.

Ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova  Amir Šečibović je naglasio da je kantonalna Vlada protekle i ove godine izdvojila značajna sredstva kojima će biti podržani i projekti na području Bugojno, a javni poziv za ovu godinu pri resornom ministarstvu  je otvoren još do 19. marta.

U narednim danima radovi će biti nastavljeni na kraćoj dionici Drvetine – Čaušlije, na području Poljica kao i drugih mjesnih zajednica općine Bugojno.