Asim Šahman: Na Rostovu gradimo reprezentativni objekat za pripreme sportskih ekipa

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Prije godinu i po na lokaciji Rostova na teritoriji općine Bugojno počela je realizacija višemilionskog projekta izgradnje modernog sportsko-rekreacionog centra „Biser Rostovo“.

 

Trenutno se zatvaraju otvori na vanjskim zidovima objekta, koji svojim izgledom već sada privlači poglede onih koji prolaze putem Bugojno-Novi Travnik, kao i ljubitelja prirode koji često posjećuju taj kraj.

Kako je u izjavi za RTV Bugojno kazao koordinator ovog projekta Asim Šahman, u planu je da uskoro budu postavljene elektro, vodovodne i druge instalacije, te da se ugrade vrata na za to predviđena mjesta.

Ističe da će budući centar u ponudi imati sve ono što je potrebno za obavljanje kvalitetnih priprema sportskih ekipa iz cijelog svijeta.

-Uz sportsku dvoranu, ovdje će se nalaziti hotel s 62 ležaja, saunom, bazenom i teretanom, restoran za 350 gostiju, caffe barovi i drugi prateći sadržaji – kazao je.

Dodaje kako u ovom momentu ne može reći kada će centar „Biser Rostovo“ biti stavljen u funkciju, s obzirom na višemjesečno kašnjenje u izvođenju pojedinih građevinskih radova.

-Finansije nikada nisu bile upitne, i ja vjerujem da ni ubuduće nećemo imati problema s transferom novca investitora iz Katara. S uređenjem pristupnih puteva, projekt će koštati negdje oko četiri miliona eura – naglasio je Šahman.

Po njegovim riječima, kompletna investicija iznosit će oko deset miliona eura, s obzirom da se u jednoj od narednih faza projekta planiraju, između ostalog, izgraditi i dvije sportske dvorane otvorenog tipa.

Smatra da je u interesu svih, koji su uključeni u projekt, da se on završi u što kraćem roku, s ciljem prihvata selekcija koje su već najavile svoj dolazak na pripreme u Bugojno.

-Imali smo pozive nekih evropskih selekcija, među kojima i prvaka Njemačke u rukometu. Čuli su da Katar ovdje gradi savremen objekat, i poželjeli doći – kazao je Šahman.

Zaključuje kako je, uz zapošljavanje većeg broja radnika i promociju sporta, stavljanje u funkciju reprezentativnog centra na Rostovu važno za oblast turizma u Bugojnu, u kojoj naš grad vidi jednu od svojih šansi za budući razvoj.