Asmir dr.Karadža održao tribinu “Mladi, perspektive i izazovi”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Nezavisni kandidat za načelnika Bugojna Asmir dr. Karadža sinoć je u Kristalnoj sali Općine održao tribinu pod nazivom “Mladi, perspektive i izazovi” .

Tribina je otvorio kandidat za načelnika Karadža prezentiranjem dijela svog izbornog programa za mlade, a kako je naglasio riječ je o problemima koje su delegirali mladi putem facebook profila kojeg je kreirao za ove lokalne izbore. U ovom dijelu programa Karadža je obradio 7 oblasti: zapošljavanje i investicije, stipendiranje studenata, pokretanje općinske službe za rad sa mladima, sport, prijevoz učenika, porodilje i dječiji dodatak, te ukidanje participacije za vjenčanja.

Po prezentaciji programa otvorena je debata u kojoj su, iznošenjem podrške Karadži, konstatacija i sa par pitanja, učestvovali uglavnom predstavnici Foruma mladih SDP BiH, DF-a i BOSS-a, političkih stranaka koje su najavile podršku Asmiru Karadži za načelnika, kao i pojedini građani.

Gotovo svi diskutanti su naglasili kako mladi uglavnom apstiniraju kada je riječ o izborima, te ih pozvali da se na predstojećim svojim glasom izbore za svoj bolji položaju u bh društvu.