Asocijacija mladih SDA Bugojno donirala knjige Gradskoj biblioteci

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Već duže vrijeme u našoj zemlji mjesec oktobar se obilježava kao mjesec knjige.

Tim povodom Asocijacija mladih SDA Bugojno donirala je Gradskoj biblioteci veći broj knjiga. Želeći skrenuti pažnju na knjige i njihov značaj u obrazovanju i svakodnevnom životu čovjeka u cijelom svijetu Asocijacija mladih SDA Bugojno u proteklom periodu je prikupila veći broj knjiga i donirala ih Gradskoj biblioteci.

-Smatramo da ćemo na ovaj način obogatiti sadržaj Gradske biblioteke, a to će omogućiti našim školarcima, studentima i građanima lakši pristup većem broji knjiga, kao i njihovu dodatnu edukaciji – istakao je, između ostalog, prilikom primopredaje knjiga dr. Nedžad Jusić, predsjednik AM SDA Bugojno.

Asocijacija mladih SDA Bugojno akciju je započela u mjesecu ramazanu, te čekala prigodnu priliku da knjige uruči.

– Sakupili smo negdje oko 200 knjiga.Ovo je jedna simbolična poruka Asocijecije mladih. U vremenu digitalizacije i vladavine tehnike i tehnologije mi poručujemo da je ipak knjiga ta koja sadrži sva znanja i iz koje je došla i ova današnja tehnika i tehnologija. Na ovaj način smo nastojali uputiti poruku kako i na koji način treba čuvati i koristiti znaje, te u kojem pravcu trebamo dalje napredovati- rekao je ovom prilikom Admir Ždralović, sekretar OO SDA Bugojno.

Mirza Idrizović rukovodilac Gradske biblioteke ovom prilikom se zahvalio AM SDA Bugojno na uručenoj donaciji, te istakao da je Gradska biblioteka u okviru obilježavanja oktobra mjeseca knjige pokrenula niz aktivnosti.

-Neke od aktivnosti su grupno učlanjenje srednjoškolaca i osnovaca, kao i učlanjenje prosvjetnih radnika. Smatramo da bi svaki prosvjetni radnik trebao da bude član Gradske biblioteke i da na taj način doprinosi radu ove ustanove, a u toku oktobra mjeseca knjige nagradit ćemo i najredovnijeg čitaoca ili čitateljicu-rekao je Idrizović.

Kaže se da je u knjigama zapisana sva mudrost svijeta. Imate li mogućnost da poklonite knjigu ili više njih Gradskoj biblioteci u okviru obilježavanja oktobra mjeseca knjige podijelimo tu mudrost svijeta jedni sa drugima.