Asocijacija mladih SDA organizovala iftarsko okupljanje za 800 omladinaca

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Asocijacija mladih SDA organizovala je u subotu u restoranu Memix iftarsko okupljanje za 800 omladinaca.

Mladi i oni stariji članovi i simpatizeri SDA okupili su se u velikom broju na ovom ramazanskom druženju, a iftaru su izmedju iostalih prisustvovali i prof. Haris Mujić predsjednik Medžlisa IZ-e Bugojno i kandidat za načelnika Općine Bugojno, Amir Šećibović zastupnik u Kantonalnoj Skupštini SBK, dr. Nedžad Jusić predsjednik Asocijacije mladiH OO SDA, Salih Gurbeta nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Bugojno, direktori javnih ustanova i preduzeća u Bugojnu te drrugi.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA dr. Nedžad Jusić otkrio je otkud ideja da se organizuje iftarsko okupljanje.

Asocijacija mladih SDA zajedno sa predsjednikom Islamske zajednice Harisom Mujićem došla je na ideju da se napravi veliki iftar za sve članove Asocijacije mladih SDA. Večeras je sa nama oko 800 članova , nažalost nisu mogli svi da dođu, zbog ranije preuzetih obaveza, mi smo očekivali i veći broj, ali i 800 članova je impozantan broj- istakao je dr.Nedžad Jusić.

Iftarskom druženju prisustvovao je i zastupnik u Kantonalnoj skupštini SBK Amir Šećibović.

Asocijacija mladih SDA radi konstantno, mi nikad ne stajemo tako da u narednom periodu radit ćemo punim intenzitetom zajedno sa predsjednikom Asocijacije mladih SDA dr. Nedžadom Jusićem i njegovim omladincima, a mi ostali ćemo se svakako staviti na raspolaganje da našoj omladini pružimo što bolje uslove za rad i organizaciju -naglasio je Amir Šečibović.

Asocijacija mladih SDA i u narednom periodu realizovat će brojne aktivnosti kako bi život mladih i ostalih stanovnika Bugojna bio što bolji.