Autoservis Basara i Opština Gornji Vakuf – Uskoplje finalisti Šutkovog memorijala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Pred više od hiljadu posjetilaca na stadionu Mladost u utorak je odigrana druga polufinalna utakmica 24. memorijalnog turnira u malom nogometu „Admir Ljubuškić – Šutak“. Autoservis Basara je savladao ekipu Benzinska pumpa „ABA“.

Utakmica, nazvana finalom prije finala privukla je na tribine stadiona Mladost više od hiljadu posjetilaca , koji su zaista mogli uživati u prikazanom malom nogometu. Utakmici nije nedostajalo ritma, borbenosti, atraktivnih poteza i efektnih golova zbog čega je publika na kraju zadovoljna napustila kapije stadiona.

Poslije početnog ispitivanja snaga Autoservis Basara je golom Emira Milanovića u 10. minuti došao do prednosti. Samo minut poslije golom Senida Hodžića BP ABA je izjednačila na 1:1, a već u narednoj minuti nespretnom intervencijom iskusni Seldin Zatagić šalje loptu u sopstvenu mrežu i ekipa Autoservis Basara je po drugi put došao u vodstvo. Poluvrijeme je i završilo rezultatom 2:1 za Autoservis Basara.

U drugom poluvremenu ekipa Benzinska pumpa „ABA“ nije uspjela nametnuti svoju igru, protivniku, koji je cijelu utakmicu odigrao veoma disciplinovano. U 23. minuti Emir Milanović je svojim drugim golom povećao prednost na 3:1, da bi u posljednjoj minuti tačku na i stavio Emir Gekić za zaslužen plasman ekipe Autoservis Basara u finale, gdje ih u petak očekuje iznenađenje turnira, ekipa Opština Gornji Vakuf – Uskoplje.

I kod omladinaca odigrane su interesantne polufinalne utakmice. Kod najmlađih – 2007. godište Etna II je sa 3:1 savladala NK Sport Prevent i. Jedan gol odlučio je pobjednika u utakmici 2005. godište gdje je Sport Prevent savladao ekipu 70230 Bugojno.

Najviše nogometne vatre brojna publika vidjela je u utakmici u kategoriji 2003. godište. Golovima u drugom poluvremenu Fajkaš iz Donjeg Vakufa je sa 3:0 savladao vrlo dobri sastav Piccobello. U srijedu je na turniru slobodan dan, u četvrtak su utakmice za treće mjesto u svim kategorijama, dok su u petak na rasporedu finalne utakmice.