Autoservis Basara pobjednik 24. Šutkovog memorijala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U pravom sportskom ambijentu na do posljednjeg mjesta ispunjenim tribinama stadiona Mladost odigrana je finalna utakmica 24. memorijalnog turnira u malom nogometu „Admir Ljubuškić- Šutak“.

Ekipe Autoservis Basara i Opština Gornji Vakuf – Uskoplje ponudile su dobar mali nogomet, kojem nije nedostajalo atraktivnih poteza, dinamike, sjajnih šuteva i odličnih odbrana golmana. Odlučio je auto-gol Nedžada Hodžića igrača gornjevakufske ekipe, koji je u posljednjim trenucima prvog poluvremena zatresao vlastitu mrežu. U drugom poluvremenu obje ekipe su imale svoje prilike , ali do promjene rezultata nije došlo, a mora se reći da je titulu pobjednika ovogodišnjeg memorijala zasluženo ponijela ekipe Autoservis Basara.

U seniorskoj kategoriji epitet fer-pleya ponijela je ekipa Mahala Sarajevo. Najbolji golman je Amer Karašin iz pobjedničke ekipe, strijelac Sabahudin Petak iz ekipe BP ABA ,a za najboljeg igrača memorijala proglašen je Emir Milanović – Autoservis Basara. Pehar, diplomu i novčani ček od 2000 maraka kapitenu ekipe Opština Gornji Vakuf – Uskoplje uručila je Đemka Dželilović , predjednica općinske i kantonalne organizacije porodica šehida – poginulih boraca. Pobjednički pehar, diplomu i novčanu nagradu od 5000 maraka za osvojeno prvo mjesto predstavniku ekipe Autoservis Basara, Ameru Basari uručio je predsjednik općinskog Sportskog saveza Aldin Pandžo.

Kod omladinaca 2003. godište pobjedom od 1:0 nad ekipom Pokret Mladih Fajkaš Donji Vakuf je osvojio prvo mjesto. U ovoj kategoriji epitet fer-pleja pripao je ekipi FTBL. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Armin Huber – Fajkaš. Najbolji strijelac turnira je Luka Lubar – Pokret mladih, dok je za najboljeg igrača turn ira proglašen Faris Čizmo – Fajkaš Donji Vakuf. Nagrade u ovoj kategoriji dodijeljivali su Adnan Ljubuškić, brat rahmetli Admira Ljubuškića – Šutka i bugojanski ratni komandant Faruk Aganović – Jupi.

U kategoriji 2005. godište pobjednik turnira je odlučen izvođenjem kaznenih udaraca. Utakmica između Sport Preventa i MNK Sloga Gornji Vakuf završena je rezultatom 1:1, a više sreće prilikom izvođenja penala imali su mladi igrači iz Gornjeg Vakufa i sa 5:4 ubilježili pobjedu i prvo mjesto. Epitet fer-pley u ovoj kategoriji pripao je ekipi Caffe Bazar. Za najboljeg golmana proglašen je Adin Spahić – Sport Prevent. Najbolji strijelac sa 3 gola je Ahmed Delić,a najbolji igračl Ajdin Čabro – Sloga. Nagrade u ovoj kategoriji su uručivali Safet Kmetaš, šef stručnog štaba NK Iskra i Sabahudin Velić, predsjednik Udruženja RVI Bugojno.

U najmlađoj kategoriji – 2007. godište u finalnoj utakmici Etna II je 5:1 savladala Mahalu i zasluženo došla do prvog mjesta. Fer-pley ekipa je NK Iskra. Za najboljeg golmana proglašen je Kerim Gasal – Mahala. Najbolji strijelac sa 9 golova je Faris Dževahirić iz pobjedničke ekipe, a njegov klupski kolega Jusuf Terzić je proglašen za najboljeg igrača turnira. Nagrade u ovoj kategoriji uručivali su Mehrudin Ravnjak, prijatelj NK Iskra i Emir Ljubuškić, sin rahmetli Admira Ljubuškića – Šutka. Prije finalne utakmice u seniorskoj konkurenciji brojna publika pozdravila je rukometaše i stručni štab MRK Iskra, ekipe, koja će od naredne sezone igrati u premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nagrađeni su dugotrajnim aplauzom čime su prisutni posjetioci zaželjeli sretan nastup u najvišem rangu BH rukometa.

000470004711011121314151617181923456789