Bajram namaz u Bugojnu u 6:39 sati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Sutra je Kurban ili Hadži bajram.Centralna bajramska svečanost na području Medžlisa Islamske zajednice Bugojno bit će održana u Kulturnom centru princeze Dževhere.

Bajram-namaz će se klanjati sa početkom u 6:39 sati.

Prema riječima glavnog bugojanskog imama Vehida ef. Arnauta,u svim bugojanskim džamijama,uspješno su izvršene sve pripreme za klanjanje bajram-namaza.

-Kroz zajednički dovu zamolimo Allaha dž.š.da nam se smiluje u velikom danu, tokom kojeg treba da obiđete mezarja,proučite fatihu i podijelite radost Bajrama sa svojim najbližim.Poklonite bajramsko vrijeme drugima,jer tako ćete na najbolji načini sami sebe učiniti boljim.Onaj ko radost umije podijeliti s drugima,sigurno će uživati najviše.Bajram šerif mubarek olsun!”kazao je glavni bugojanski imama Vehida ef. Arnauta.

Sutra,drugog dana Kurban bajrama zakazan je prijem glavnog imama u motelu Heko s početkom u 10 sati. Pored predstavnika Medžlisa islamske zajednice Bugojno ,prijemu će prisustvovati i predstavnici vjerskih zajednica, državnih i političkih organa kao i kulturni i javni radnici.U džematu Vesela,isti dan,nakon podne namaza biće organizovan tradicionalni mevlud.