Bajram namaz u Bugojnu u 6:39 sati

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sutra je Kurban ili Hadži bajram.Centralna bajramska svečanost na području Medžlisa Islamske zajednice Bugojno bit će održana u Kulturnom centru princeze Dževhere.

Bajram-namaz će se klanjati sa početkom u 6:39 sati.

Prema riječima glavnog bugojanskog imama Vehida ef. Arnauta,u svim bugojanskim džamijama,uspješno su izvršene sve pripreme za klanjanje bajram-namaza.

-Kroz zajednički dovu zamolimo Allaha dž.š.da nam se smiluje u velikom danu, tokom kojeg treba da obiđete mezarja,proučite fatihu i podijelite radost Bajrama sa svojim najbližim.Poklonite bajramsko vrijeme drugima,jer tako ćete na najbolji načini sami sebe učiniti boljim.Onaj ko radost umije podijeliti s drugima,sigurno će uživati najviše.Bajram šerif mubarek olsun!”kazao je glavni bugojanski imama Vehida ef. Arnauta.

Sutra,drugog dana Kurban bajrama zakazan je prijem glavnog imama u motelu Heko s početkom u 10 sati. Pored predstavnika Medžlisa islamske zajednice Bugojno ,prijemu će prisustvovati i predstavnici vjerskih zajednica, državnih i političkih organa kao i kulturni i javni radnici.U džematu Vesela,isti dan,nakon podne namaza biće organizovan tradicionalni mevlud.