Besplatan kurs fotografije za mlade

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Tokom vikenda u prostorijama Udruženja gradjana Eko Elemnt bit će održan besplatan kurs za ljubitelje fotografije za početnike. Riječ je o projektu koji realizuju fotografi Amir Kehić i Jure Vukadin.

Sama ideja je nastala ranije, a tokom snimanja emisije “Izazovi” TV Bugojno postignut je i konačan dogovor da stečeno znanje bavljenja fotografijom, potpuno besplatno podijele s mladim ljudima koji žele naučiti nešto o bavljenju ovim sve atraktivnijim zanimanjem ili hobijem.

– Ukupno 16 polaznika će biti upoznato sa osnovama fotografije kao što su: razlike između digitalne i analogne fotografije, rad sa digitalnim SLR aparatima (i druge tehničke osnove), pravila kompozicije, fotografiranje u raznim svjetlosnim uvjetima, osnove digitalne obrade fotografije, itd – istakao je Jure Vukadin.

Nakon teoretskog dijela, polaznici kursa će imati priliku i na praktičan način provjeriti koliko toga su naučili.

– Kolega Amir Kehić i ja ćemo s polaznicima izaći na teren gdje ćemo im pokazivati osnove u portretnoj i pejzažnoj fotografiji uz prirodne svjetlosne uvjete. Na kraju tečaja svaki će polaznik imati priliku napraviti i obraditi fotografiju koja zadovoljava pravila struke. Ukoliko bude dovoljan broj zainteresiranih polaznika, planiramo održati i napredni tečaj fotografije koji bi se plaćao – istakao je Jure Vukadin