Bingo uručio donacije udruženjima u okviru projekta “Odvažne i hrabre, to ste vi”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U periodu od 18. februara do 3. marta kompanija Bingo u saradnji sa partnerima projekta Persil, Bambi, LA RIVE i Palette te prijateljima projekta Milka, Curver Knit, Zenker, Deon, Stark, AR Family, Fructal, Madam, Corn Flips, Semberka, Vileda i Donat MG pokrenula je projekat podrške ženama koji za cilj ima poboljšanje ekonomskog položaja i životnog standarda žena, a kroz rad i djelovanje udruženja koja okupljaju žene.

Projekat je koncipiran tako da su se sredstva prikupljala kroz prodaju posebno označenih artikala u Bingo trgovinama, a donacije u visini od 5.000, 4.000 i 3.000KM su donirane bez obzira na ostvarenu prodaju. Osim ove tri donacije, obezbijeđena su i sredstva od 1.000 KM za još četiri udruženja.

Tročlani žiri je imao veliki izazov, odabrati sedam projekta, od pristiglih 136. Udruženja za čije projekte su odobrena sredstva su: Forum žena „Sabina Jamaković“ iz Olova, udruženje žena „Podstrek“ iz Tuzle, Fondacija „Udružene žene“ Banja Luka, Udruženje žena „Orhideja“ iz Jajca, UO „Rubin“ iz Hadžića, Udruženje „Žena BiH“ iz Mostara i Udruženje MDPP „Radost života“ iz Sarajeva.

„U ime udruženja “Sabina Jamaković” zahvaljujem kompaniji Bingo na donaciji koja će nam uistinu pomoći u nabavci opreme, materijala za rad, te našim članicama omogućiti da svoj rad učine profitabilnim.“, istakla je predsjednica udruženja Nihada Salibašić.

„Ja sam danas izuzetno sretna sto je naše udruženje žena „Podstrek“ odobrano za donaciju od 4000 KM. Žene sa invaliditetom spadaju u nažalost dvostruko diskriminiranu kategoriju u udruštvu. Projekat nastavlja sa tradicijom udruženja „Lotosice“. Kroz edukaciju dvadeset žena sa invaliditetom i sredstva od prodaje koristiti ćemo za održavanje udruženja i naknadu ženama koje su učestvovale u realizaciji projekta. Mi zaista jesmo „Odvažne i hrabre“, istakla je predsjednica udruženja Enisa Bratanović.

Udruženje žena „Orhideja“ osnovano je sa ciljem socijalne uključenosti žena u društvenu zajednicu. „Mi smo relativno mlado udruženje osnovano u januaru tekuće godine. Okupljamo žene koje su domaćice i nemaju stalno zaposlenje.

Naš cilj je ekonomsko osnaživanje žena i zahvaljujemo kompaniji Bingo što su nam dali ovaj podsticaj koji za nas znači mnogo.“ , rekla je Amira Julardžija, osnivačica Udruženja. „Zahvaljujemo svim udruženjima i organizacijama žena koje su poslale projektne prijedloge.

Cilj je da pomognemo ovim udruženjima da budu samoodrživa, te da ostvare svoje ciljeve.

Projekti su zaista odlični i planiramo da aktivnosti udruženja dodatno približimo našim kupcima kroz sajmove i izložbe u našim centrima.

Zahvaljujem našim kupcima i partnerima koji su pomogli realizaciju ovog velikog projekta.“, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Iz Binga ističu da ovo nije jedini projekat sa društveno odgovornom pozadinom, te da se u kompaniji priprema niz sličnih aktivnosti.