Biser Rostovo: Posjeta predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Realizacija projekta „Biser Rostovo“  ušla  je u drugu fazu. Ovo radilište posjetili su  načelnik općine Hasan Ajkunić, te predsjedavajući OV i zamjenik predsjedavajućeg Igor Vrljić i Salih Gurbeta.

 „Biser Rostovo“ , budući sportsko-rekreativni centar, od kako su uradjeni vanjski radovi sve više privlači pažnju i običnih prolaznika svojom atraktivnošću, a ovo je i jedan od značajnijih projekata za cijelu regiju.

Istakli su to i predsjedavajući OV Bugojno, Igor Vrljić i zamjenik predsjedavajućeg Salih Gurbeta, koji su izrazili nadu da će ovo potaknuti i razvoj turizma ne samo u Bugojnu nego i Srednjobosanskom kantonu.

 Prema planovima objekt bi trebao biti pušten u funkciju krajem marta i sve se čini da se ispoštuju postavljeni rokovi istakao je koordinator projekta Asim Šahman.

-Sve će to zavisti i  od toga koliko će se moći raditi u zimskom periodu, a investitor je osigurao sredstva tako da su potpisani i ugovori za zahtjevne unutarnje radove – naglasio je Šahman.

Načelnik opine Hasan Ajkunić  izrazio je nadu da će se objekt završiti u predvidjenom roku i da će biti od velike koristi  lokalnoj zajednici, ali i cijeloj regiji.

Podsjetimo,  ovo je projekt  vrijedan 10 miliona eura. Izgradnja hotela sa savremenim spa centrom kao i sportske dvorane koštat će oko 8 miliona, dok će ostatak biti uložen u pomoćne objekte i terene koji će se kasnije graditi.

1011121314789