Braći Jusufspahić iz Zlavasti uručena pomoć načelnika i OV Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Načelnik Općine Hasan Ajkunić, predsjednik Udruženja RVI Bugojno Sabahudin Velić i armijski ratni komandant Farku Aganović posjetili su braću Jusufspahić u naselju Zlavast kod Bugojna, čiji je stambeni objekat staradao u požaru u februaru ove godine.

Ovom prilikom braći Jusfspahić uručena je i novčana pomoć od strane načelnika Općine i Općinskog vijeća Bugojno.

 U požaru stradala kuća braće Abdulaha i Salima Jusufspahića danas je pokrivena, ali još uvijek ima dosta posla da bi se dovela u useljivo stanje.

Kako je Abdulah Jusufspahić ratni vojni invalid Udruženje RVI odmah nakon nesretnog slučaja u februaru pokrenuto je akciju za prikupljanje pomoći.

-Odmah nakon nesretnog slučaja koji se desio 20. februara mi smo u domenu svojih mogućnosti pokrenuli aktivnosti za pomoć braći Jusufspahić budući da je Abdulah naš član. Udruženje RVI Bugojno jednim dijelom je pružilo finsnsijsku pomoć a tu se uključio i Savez RVI SBK. Pokrenuli smo akciju i preko Fondacije za stambeno zbrinjavanje RVI za nepovratu pomoć i evo i od njih smo dobili pozitivan odgovor , istakao jeovom prilikom predsjednik Udruženja RVI Bugojno Sabahudin Velić.

Nakon obilaska objekta delegacija na čelu sa načelnikom Ajkunićem razgovarala je sa braćom Jusufspahić , te im uručila i novčanu pomoć u iznosu od 3 000KM.

-Ono što je najbitnije jeste da u požaru niko nije stradao. Kako sam saznao mnogi mještani su do sada pomogli prilikom radova i niko od njih nije naplatio nikakvu dnevnicu. To je naša solidarnost i na tome im posebno čestitam kao i predstavnicima svih institucija, poput Udruženja RVI, naših ratnih komandanata, potpredsjednici FBiH i svima koji su na bilo koji način pomnogli ove ljude koji su bili borci i sa puškom u ruci četiri godine branili našu zemlju. Naša je obaveza da im sada pomognemo i ovo je jedna mala pomoć načelnika i Općinskog vijeća. Svakako ako bude potrebno finansijski ćemo pratiti i ostale radove da bi se Abdulah i Salim što prije vratili u svoju obnovljenu kuću.Ovih dana smo imali još jedan sličan slučaj kada je stradao stambeni objekat porodice Rujanac u Kuli. U narednim danima i njih ćemo posjetiti i vidjeti šta je to najpotrebnije. Imamo još jednu porodicu u Planinici koja je imala sličan slučaj. Ljudima je nekada potrebna samo mala podrška ili topla ljudska riječ u ovakvim slučajevima , rekao je po uručenju pomoći braći Jusufspahić načelnik Ajkunić.

Na pruženoj pomoći svima koji su u proteklom period dali bilo koji doprinos zahvalio se Abdulah Jusufspahić, te izrazio nadu da će on i brat Salim veoma brzo moći osposobiti dio objekta za stanovanje.