Brojnim sadržajima obilježava se Dan općine Jajce

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Dan općine Jajce obilježava se 22. februara. Tim povodom u ovom gradu realizuju se brojne aktivnosti.

Prvo pisano pominjanje grada Jajca zabilježeno je 22.februara 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, tako da je ovaj datum odabran i za obilježavanja Dana općine.

Centralna svečanost bit će upriličena sutra, u 10:00 sati kada će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce na kojoj će zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena prigodna priznanja. Svečana sjednica održat će se u Velikoj sali Općine Jajce, a prethodit će joj polaganje cvijeća na spomen obilježja.
Svečanost obilježavanja Dana općine Jajce počela je u nedjelju, 4. februara Međunarodnim šahovskim turnirom „Jajce Open 2024“ u organizaciji Šahovskog kluba Jajce, a istog dana u Gradskoj sportskoj dvorani odigran je i 2. Stolnoteniski KUP „Jajce 2024“ u organizaciji JU „Sport i rekreacija“ Jajce i Stolnoteniskog kluba „STK Jajce 2018“.

U ponedjeljak su najmladji imali priliku uživati u koncertu pjesama za djecu „Latif i Mravko Travko“, a KUD „Jajce“ sinoć je realizovao koncert „Jajcu s ljubavlju“.
Odlukom Općinskog vijeća Jajce 22. februar na području općine Jajce je neradni dan, a brojni sadržaji planirani su i za naredni vikend.