Bugojanci učesnici Sarajevo Business Foruma (SBF) 2017.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Drugog dana ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma (SBF) 2017.u hotelu Malak na Ilidži organizovan je okrugli stol na temu :”Indonesia/Bosnia and Herzegovina business roundtable”.U radu okruglog stola učestvovala je i delegacija Bugojna.

Pred brojnim predstavnicima visoke delegacije Indonezije,kao i zastupnicima i rukovodećim ljudima više bh.gradova i poznatih firmi,o Bugojnu je govorio Igor Vrljić,predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno,naglašavajući, tom prilikom potencijale Bugojna,a upućen je i poziv za investiranje u novoosnovanu poslovnu zonu Bugojno 2. Prezentirani su i potencijali u namjenskoj, drvoprerađivačkoj, mlinsko pekarskoj, tekstilnoj i obućarskoj industriji te u proizvodnji namještaja, za koje Bugojno ima kapacitete i tradiciju.

Potencijale općine u proizvodnji organske hrane, za koju su predstavnici Indinezije pokazali veliki interes,predstavio je direktor firme Sphere d.o.o Semin Karašin.

Tokom okruglog stola promovirani su brojni projekti i privredni potencijali,a to je bila prilika i za uvezivanje privrednika i investitora BIH i Indonezije na individualnom i institucionalnom nivou.

Ispred Indonezije prisutne je pozdravila ambasadorica Indonezije u Bosni i Hercegovini Amellia Achmad Yani,a u delegaciji su bili i predstavnici „INDO FOOD“ kompanije, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom prehrambenih proizvoda,“PINDAT“ Industry kompanije, koja se bavi namjenskom industrijom, predstavnici vanjsko-trgovinske komore i ostali visoki dužnosnici.

Predstavnici Indonezije su tokom navedenog susreta, takođe,kazali da je BiH interesantna na planu investicija, zbog svojih prirodnih bogatstava i geografskog položaja,a posebno su značajna ulaganja u poljoprivredu, drvnu i namjensku industriju, te u oblasti turizma.Na kraju okruglog stola naglašeno je da će Indonezija podržati privrednike koji žele intenzivnije ulagati u BiH.

1234567