Bugojanska preduzeća u akciji čišćenja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U Bugojnu je danas organizovana akcija čišćenja i uređenja parking prostora ispred Poliklinike bugojanskog Doma zdravlja,gdje će uskoro početi sa radom “Dijalizni centar”.

U akciji su učestvovali zaposleni JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve,JKUP “Čistoća”,JKP “Vodovod i kanalizacija” i Doma zdravlja. Od ranih jutarnjih sati zaposleni navedenih preduzeća čistili su godinama zapušteni javni prostor na kojem je bila nagomilana zemlja kao i granje te razno smeće.Tokom akcije,na tom dijelu, popravljena je rasvijeta te očišćeni slivnici za otpadnu vodu.

dr. Irhada Strukar, direktorica Doma zdravlja Bugojno,Adis Mašić,direktor JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve,Husref Duraković,direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”i Emir Sarajlić,direktor JKUP”Čistoća”bili su na terenu i veoma su zadovoljni urađenim. Nadaju se da će očišćeni i uređeni prostor u narednom periodu biti bez smeća.

Učesnici današnje akcije pozivaju sve građane da aktivno učestvuju u akcijma čišćenja prostora općine i daju svoj doprinos uređenju Bugojna.

 

13141516171819202122