Bugojanski folkloristi u Jajcu osvojili Nagradu za cjelokupni umjetnički dojam

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Članovi GFA „Bugojno“ gostovali su u petak u Jajcu gdje su nastupili na Međunarodnom festivalu „Dani Vlatka Jurića“, odakle su se vratili s osvojenom Nagradom za cjelokupni umjetnički dojam.

 

Po riječima umjetničkog rukovodioca i koreografa GFA „Bugojno“ Enesa Šehića, bio je ovo još jedan uspješan nastup folklorista iz našeg grada.

Pred publikom u Jajcu odigrali su dvije koreografije:“ Splet muslimanskih igara Gornjovrbaske regije“ i „Hrvatske igre iz Bugojna i okoline“.

Pored GFA „Bugojno“, u zvaničnom programu folklornog festivala u Jajcu nastupili su članovi KUD-a „Janj“ iz Strojnica kod Šipova, KUD „Nakib Abdagić-Kiban“ iz Donjeg Vakufa, KUD „Jajce“, KUD-a “Virovitica” iz Republike Hrvatske, i KUD-a „Lepa Radić“ iz Gradiške.

Ovom prilikom, dodijeljene su četiri nagrade: za cjelokupan umjetnički dojam, za najoriginalniju nošnju, za originalne izvorne pjesme, i za najljepši igrački par na festivalu.

Članovi GFA „Bugojno“ osvojili su Nagradu za cjelokupan umjetnički dojam, dok su ostale nagrade dobili folkloristi iz Šipova, Jajca i Virovitice.

Inače, članovi GFA „Bugojno“ putuju 29.jula u Živinice na festival koji je, također, međunarodnog karaktera. Pozivi da gostuju stigli su, također, iz Jablanice i Blagaja.