Bugojanski KBK “Izazov” u Mostaru osvojio dvije zlatne i dvije bronzane medalje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Proteklog vikenda u Mostaru je, u izuzetnoj dobroj organizaciji Kick-boxing kluba” Eagles SCM”,održano Državno prvenstvo u kickboxingu u disciplinama full contact i light contactu.

Na prvenstvu su nastupila32 kluba sa 152 takmičara, a koji su se borili u dvije discipline Light contact ( stariji kadeti, juniori, seniori, veterani) te Full contact (stariji kadeti, mlađi juniori, stariji juniori i seniori).

Veoma uspješan nastup na ovom prvenstvu ostvarili su članovi bugojanskog Kick-boxing kluba ” Izazov “, osvajanjem dvije zlatne i dvije bronzane medalje . Muhamed Cetin je nastupio u obe discipline. U full contactu Cetin je bio veoma uispješan te jeu kategoriji mlađih juniora – 75 kg osvojio zlatnu medalju, dok je u light contactu, u kategoriji starijih kadeta + 69 kg, bio bronzani. Muharem Pilav je osvojio zlatnu medalju light contactu, u kategoriji starijih kadeta — 37 kg, dok je Muhamed Čehaja, također u light contactu, u kategoriji starijih kadeta – 63 kg,na ovom prvenstvu osvojio bronzanu medalju .

Učesnicima prvenstva u Mostaru izuzetno bitna je bila disciplina light contact. Naime, ove godine ćeSvjetsko prvenstvo u light contactu biti održano Sarajevu, te će držani prvaci u ovoj dicsiplini predstavljati Bosnu i Herecegovinu na SP-u u kickboxingu.