Bugojanski poljoprivrednici posjetili sajam u Novom Sadu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U organizaciji općine Bugojno a pod pokroviteljstvom načelnika Hasana Ajkunića u prošlu subotu je upriličena posjeta ovdašnjih poljoprivrednika 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

 

Sajam je posjetilo pedeset poljoprivrednih proizvođača s područja općine Bugojno koji su se, tom prilikom, imali priliku upoznati s najnovijim trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji.

Pored savremenih poljoprivrednih mašina i mehanizacije, najveći dojam na posjetioce ostavio je izbor krupne i sitne stoke, koja se mogla vidjeti na sajmu.

Kako je na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća rekao predsjedavajući Igor Vrljić, koji je informisao vijećnike o posjeti bugojanskih poljoprivrednika Novom Sadu, ovakvi sajmovi su prilika da poljoprivrednici s različitih područja razmjene iskustva i upoznaju se s novim proizvodima i tehnikama rada u poljoprivredi.

U resornoj općinskoj službi saznajemo da su, u grupi koja je posjetila Novi Sad, bili predstavnici Veterinarske stanice Bugojno koji su, skupa s “Bosna sunce osiguranjem” bili donatori ulaznica za sajam.

Osvježavajuće piće za poljoprivrednike obezbjedio je “Man-market”, dok je Općina Bugojno izdvojila sredstva za prijevoz.

Sve u svemu, bugojanski posjetioci novosadskog sajma mogu biti zadovoljni organizacijom odlaska na pomenuti sajam, i posjetom koja bi trebala postati tradicionalna u budućnosti.

novi_sad_1novi_sad_10novi_sad_2novi_sad_3novi_sad_4novi_sad_5novi_sad_6novi_sad_7novi_sad_8novi_sad_9