Bugojanski sportisti za vikend

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Pred nama je sportskim događajima miran vikend. Ligaška takmičenja u mnogim sportovima su okonačana i klubovi su na puazama.

U posljednjem jesenjem kolu A2 košarkaške lige Bosne i Hercegovine grupa Sjever, košarkaši Iskre sutra gostuju u gradu soli gdje im je protivnik domaća OKK Sloboda.

Po riječima trenera plavih košarkaša Muje Kovačevića, ekipa na ovo gostovanje odlazi u punom sastavu riješena da u Bugojno donese bodove. Inače, do ovog kola oba protivnika imaju po deset bodova i pobjeda bi im značila mirnu zimu u vrhu tabele. Utakmica se u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Tuzli igra sutra I počinje u 18 sati.

Ovog vikenda spustit će se i zavjesa na jesenji dio prvoligaškog rukometnog prvenstva. Rukometaši Iskre gostuju kod lidera na tabeli, sastava Goražda. Subotnji protivnik je apsolutni favorit, a bugoajnski rukometaši nastojat će se goraždanskoj publici predstaviti u što boljem svjetlu. Utakmica se igra sutra I počinje u 19,30 sati.

Prva stonoteniska liga BiH za žene prvi turnus- tri kola igraju se sutra u Vitezu, a STK Bugojno će u 1. kolu igrati sa STK Goražde. Protivnik u 2. kolu je STK Spin 2 Sarajevo, a u 3. kolu STK Mostar. Za ekipu će nastupiti Arijana Brčić, Lejla Hadžiahmetović i Sara Hamzakadić.

U četvrtak na pozivne pripreme juniorske reprezentacije u Tuzlu u reprezentativni kamp otputovao je junior STK Bugojno Aladin Kurić. Treninge će voditi selektor Goran Rajčić, a asistirat će trener STK Vitez Muamer Mehić.