Bugojansko proljeće otvoreno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Hasan Ajkunić,načelnik  Bugojna je otvorenom proglasio manifestaciju«Bugojansko proljeće», koju organizira Kulturno-sportski centar.Otvaranju je prethodio defile pojedinih učesnika ulicama Bugojna.

Tokom otvaranja tradicionalne manifestacije direktor KSC-a Vahid Duraković je pozdravio prisutne i zahvalio se svim učesnicima kao i sponzorima koji doprinose da “Bugojansko proljeće”bude uspješno.

Hasan Ajkunić,načelnik općine Bugojno zvanično je otvorio “Bugojansko proljeće,”izrazivši nadu da će naredne godine, tokom obilježavanja dvadeset godina, sadržaji navedene manifestacije biti još bolji.

 Na početku programa «Bugojanskog proljeća» nastupili su članovi prve grupe Gradskog folklornog ansambla Bugojno, pod rukovodstvom Enesa Šehića,dok su zapažen nastup imali i solisti Šerif Husić i Jasmin Muslimović.

U srijedu,19.04.u okviru Bugojanskog proljeća s početkom u 19:oo sati planirana je “Napretkova glazbena večer “ HKD “Napredak”,Podružnice Bugojno.

Organizatori najavljuju da će narednih dana ovogodišnja manifestacija građanima Bugojna, Donjeg Vakufa i Gornjeg Vakufa Uskoplja, ponudit programe iz oblasti pozorišne, književne, muzičke, filmske, folklorne i likovne djelatnosti. Više od trideset programa realizirat će se do 20.05. kada će na Dan općine Bugojno Internacionalnim festivalom folklora uz bogati vatromet biti zvanično zatvaranje manifestacije. Programi će se izvoditi u Pozorišnoj sali, Kamernoj sceni, Umjetničkoj galeriji, Gradskoj bibilioteci, Platou KSC Bugojno i na Gradskom trgu.Pokrovitelj manifestacije je općina Bugojno.