Bugojno domaćin baraža za Premijer žensku nogometnu ligu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH na svojoj posljednjoj sjednici donio je odluku da se susreti baraža ženskih nogometnih klubova iz dvije Prve federalne lige,odnosno iz grupa Sjever i Jug, za plasman u viši rang takmičenja odigraju u Bugojnu.

U završnici, koja će biti upriličena na Gradskom stadionu „Jaklić“, nastupat će po dvije prvoplasirane ekipe iz obe grupe, dok će plasman u Premijer nogometnu ligu BiH izboritii samo jedna ekipa, odnosno pobjednički sastav ovog baraža. Polufnalni susreti igrat će se u petak 20. maja, dok će finalna utakmica biti odigran dan kasnije u subotu, 21.maja .

Iako je do kraja prvenstva u obje grupe Prve federalne lige ostalo još jedno kolo već su poznata tri kluba koji će nastupiti u susretima baraža. Iz grupe Sjever u završnici će nastupiti ŽNK „Fortuna“ iz Živinica i ŽNK „Salt City“ iz Tuzle. Iz grupe Jug baraž je, kolo prije kraja prvenstva, osiguirao ŽNK „Iskra“, dok će se u poslijednjem kolu znati da li će ŽNK „Željezničar 2011“ iz Bosanske Krupe ili ŽNK „Široki Brijeg“ biti drugoplasirana ekipa ove grupe.