Bugojno domaćin planinarima Balkana

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali Općine Bugojno održan je prošireni sastanak Organizacionog odbora 16. Balkanskih susreta planinara, koji će se početkom juna održati u Bugojnu.

Uz konstataciju kako su do sada već odrađene značajne pripremne aktivnosti, naglašeno je, kako je pred organizatorom još prilično ozbiljan posao na pripremi ovog značajnog događaja, koji bi naš grad, PD Koprivnica i državu Bosnu i Hercegovinu trebao predstaviti u što boljem svjetlu.

-Do sada je učešće na 19. Balkanskom susretu planinara u Bugojnu potvrdilo 13 klubova iz šest balkanskih zemalja. Iz Bosne i Hercegovine na ovom planinarskom skupu učestvovat će pored domaće ekipe PD „Koprivnica“ još dvije ekipe. Očekuje se učešće oko 200 planinara- kaže predsjednica PD „Koprivnica“ Emsada Batić.

Tokom susreta predviđene su tri ture za šetnju . Polazak je sa platoa Duboka, i to prema Vrani, Hajdučkim vratima i Kukavičkom jezeru. Pored tgradicionalnog planinarskog druženja biće realiziran i bogat zabavni program, obilazak grada, a predviđena je i mogućnost posjete Pruscu, Jajcu i Travniku, sredinama bogatim kulturno-istorijskom baštinom.

Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić očekuje da će pripreme za ovaj značajan događaj proteći u najboljem redu i da će to biti uvod u skorašnji početak rekonstrukcije i renoviranja planinarskog doma Duboka.

Na kraju sastanka, kojem su prisustvovali predstavnici i direktori bugojanskih javnih preduzeća i ustanova, udruženja i organizacija, te bugojanskih privatnika i na kojem su inače, podijeljeni zadaci za naredni period, načelniku Ajkuniću predsjednica bugojanskih planinara Emsada Batić uručila je člansku knjižicu PD Koprivnica, te mu na taj način zahvalila na dosadašnjoj podršci radu Društva.