Bugojno domaćin seminara za matematičare iz Federacije BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je u Bugojnu počeo seminar za nastavnike i profesore matematike u osnovnim i srednjim školama u Federaciji BiH. Organizator seminara je Udruženje matematičara Kantona Sarajevo, a domaćin je KC „Princeze Dževhere“.

Cilj ovog dvodnevnog seminara je stručno usavršavanje nastavnika i profesora i upoznaje s novim metodičkim pravcima u nastavi. Predavanja će održati profesori iz srednjih škola i sa matematičkih fakulteta u Sarajevu, Tuzli i Bihaću. Dobrodošlicu i supješan rad učesnicima i predavačima poželjeli su prof. Dževad Mlaćo iz bugojanske Gimnazije i Abdulah Gari, zamjenik generalnog direktora Lige muslimanskog svijeta u BiH i nadzorinika KC Princeze Dževhere, kojem je, u ime organizatora, zahvalnice uručila prof.dr. Senada Kalabušić, predsjednica Udruženja matematičara KS.

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović je izrazila zadovoljstvo što se seminar održava u Bugojnu i, tom prilikom, čestitala je predavačima i mladim bh. matematičarima na zapaženim rezultatima koje postižu na prestižnim takmičenjima.

Zanimljivo predavanje održao je akademik prof.dr.Emir Sofić, eminentni naučnik poznat u naučnim krugovima širom svijeta. Potom su uslijedila i stručna predavanja za učesnike seminara u Bugojnu.