Bugojno i Medenik finalisti Šutkovog memorijala, danas za treće mjesto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U petak i subotu odigrane su polufinalne utakmice na 23. Memroijalnom turniru u malom nogometu „Admir Ljubuškić-Šutak“. Plasman u finale izborili su kod seniora ekipe Bugojno i Medenik iz Novog Travnika, a kod omladinaca NK Etna Jedan i NK Iskra, te Pokret Mladih i Fajkaš.

U nedjelju je bio slobodan dan, a danas su na rasporedu utakmice za treće mjesto. U petak je bez većih poteškoća ekipa Bugojno sa 4:2 savladala ekipu Sjaj Zenica. Nakon vodstva od 3:0 u prvih 20 minuta u drugom poluvremenu susret su rutinski priveli kraju. Strijelci su za pobjedničku ekipu bili Irhan Smajić 2, te Emir Milanović i Sanel Kovač po jedan. Golove za Sjaj postigli su Delić i Doglod.

U drugom poilufinalu odigranom u subotu prošlogodišnji pobjednik sastav Medenik iz Novog Travnika je sa 4:0 nadigrao vrlo dobru ekipu Geko Gradnja. Prilično ravnopravno je bilo u prvom poluvremenu koje je pobjednička ekipa riješila u svoju korist 1:0. U drugom poluvremenu iskusni igrači iz Novog Travnika su dodali još tri gola za na kraju ubjedljivu pobjedu od 4:0. Golove su postigli Hodžić, Petak, Gavrić i Latić.

Kod omladinaca 2004. godište i mlađi NK Etna jedan je sa 2:0 savladala Drugu O.Š., dok je NK Iskra savladala NK Sport Prevent sa 4:2 nakon izvođenja penala. U regularnom toku bilo je 1:1.

Kod omladinaca 2002. godište i mlađi Pokret Mladih je sa 3:1 savladao Caffe Picobello, a istim rezultatom MNK Fajkaš Donji Vakuf je bio bolji od ekipe Vukovi s Vratnika.

Večeras su na rasporedu tri utakmice za trećee mjesto. Kod seniora od 21 sat sastaju se : Sjaj Zenica – Geko Gradnja. U omladinskoj konkurenciji od 19,45 sastaju se : Sport Prevent 2004 – Druga O:š. I od 20,15 igraju : Caffe Picobello – Vuskovi s Vratnika.