Bugojno u znaku obilježavanja Dana Općine

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održan radni sastanak s ciljem utvrđivanja programa u povodu obilježavanja Dana općine Bugojno.
 

 Na početku sastanka prisutne je pozdravio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, predsjedavajući Općinskog vijeća  Igor Vrljić, zamjenik predsjedavajućeg Salih Gurbeta, te zastupnik u Skupštini SBK-a  Amir Šečibović  i naglasili da će se u narednom periodu zajednički raditi na tome  da Bugojno dobije podršku s viših nivoa vlasti, kako kantonalnog tako i federalnog u cilju stvaranja što boljih uslova za život svih građjana te razvoj Bugojna. Sastanku su prisustvovali predstavnici organizacija, udruženja i sportskih klubova koji će i ovaj put doprinijeti da Bugojno bude grad kulture i spota. I ove godine Dan Općine Bugojno obilježava se brojnim sadržajima. Publika iz Bugojna, ali i regije ima već priliku uživati u sadržajima Bugojanskog proljeća koji su dio ove velike manifestacije, ali kako je istaknuto na sastanku i tokom maja bit će realizovani brojni programi. Dobar nastavak bit će i “Bugojansko ljeto”.
Načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić zahvalio se svim učesnicima te pozvao građane da uživaju u brojnim sadržajima.
-Mogu s ponosom reći da  je sve ono što smo uložili u proteklom periodu sada je i vidljivo. Politika, kultura, sport, odnosno organizacije, udruženja, sportski klubovi ponudit će raznovrsne programe i doprinijeti da Bugojno bude grad u koji će rado doći stanovnici iz cijele države i uživati u programu u povodu Dana općine, ali i  novoj manifestaciji koja će obilježiti ljeto u Bugojnu – istakao je načelnik Hasan Ajkunić.
-Već duži niz godina se priča o ovom projektu s obzirom na to da je centar grada uređen i  u kojem građani uživaju tokom ljeta. Naš cilj je da u ulicama, u centru grada realizujemo raznovrsne sadržaje , kako bi građani mogli uživati u različitim programima, ali i da zadržimo i privučeno turiste s ciljem razvoja turizma te ekonomskog jačanja Bugojna – istakao je Vahid Duraković, direktor KSC-a Bugojno.
Posebnu zahvalnost načelnik Ajkunić je izrazio i  predstavnicima medija, RTV Bugojno te  portalima bug.ba i Bugojno danas zahvaljujući čijem radu  su gledaoci, slušaoci i čitaoci širom svijeta informisani o svim dešavanjima u Bugojnu. Pored toga zajednički će biti pripremljeni i promotivni spotovi našeg Bugojna.