Čestitka načelnika Hasana Ajkunića u povodu nove školske godine

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Svim učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim roditeljima, prosvjetnim radnicima, kao i svim ostalim uposlenicima koji na bilo koji drugi način učestvuju u plemenitoj misiji odgoja i obrazovanja mladih naraštaja, želimo sretan i uspješan početak školske 2016.-2017. godine.

Danas su u naše škole prvi put ušli oni koji će dio svog životnog puta, od sadašnjeg razigranog i zbunjenog prvačića pa do maturanta srednje škole, provesti u njima obrazujući se narednih dvanaest do trinaest godina, kako bi njihove generacije ljepše živjele. Za njih je ovaj dan sigurno jedan od najuzbudljivijih trenutaka u njihovom životu koji će im ostati u trajnom, nadam se lijepom i dobrom sjećanju. Želja nam je da oni danas uspješno stupe na stazu koja će ih odvesti u bolju budućnost. Vaš glavni zadatak, dragi prvačići, je da svladate planirano gradivo, te usvojite znanja i vještine koje će vam pomoći da se formirate kao cjelovite, moralne ličnosti, sposobne da se kreativno suoče sa izazovima savremenog svijeta. Svima vama, kao i vašim starijim drugarima, želim od svega srca da ovaj zadatak uspješno savladate kako bi u budućnosti bili aktivni sudionici u izgradnji svojih porodica ali i cijele zajednice.

Učiteljima i nastavnicima, kao svojim cijenjenim kolegama, želim da i u ovoj školskoj godini kao najvažniji cilj imaju vaspitno-edukativni rad sa djecom, rad kojeg će ona doživjeti kao radost i potrebu a ne obavezu koju nevoljno odrađuju. U to ime, Vama, učenicima i njihovim roditeljima želim uspješan početak, ali i završetak ove školske godine .

                                                                                OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                 Hasan Ajkunić, prof.