Čestitka potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u povodu Dana općine Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Čestitka potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u povodu Dana općine Bugojno

20. maj podsjetnik je na prvu sjednicu Općinskog vijeća Bugojno održanu 1886.godine, a kojoj su prisustvovali predstavnici svih konfesija koje su u to vrijeme živjele na ovim prostorima, te za sve nas ima posebno značenje.

Ovaj datum i sjećanje na taj period trebaju biti podsjetnik da smo baštinici suživota, zajedništva i ravnopravnosti svih koji dijele život u ovom našem prelijepom Bugojnu, te da samo u duhu suživota i tolerancije, možemo graditi bolje sutra svih građana naše općine.

Naša općina je prepoznatljiva po svojim kulturno historijskim spomenicima, prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima, ali prije svega po dobrim, poštenim i vrijednim ljudima.

Taj ogromni potencijal trebamo iskoristiti na pravi način i stvarati uslove za izgradnju prosperitetnije, ekonomski jače i uspješnije općine.

Uvjerena sam da ćemo znati očuvati i za buduće generacije istinske vrijednosti po kojima su Bugojno i njegovi građani prepoznatljivi, kako kroz historiju tako i danas, te se nadam da ćemo i ovaj dan proslaviti na najbolji način, poštujući i uvažavajući jedni druge.

Poštovani građani Bugojna, sa iskrenim željama za dobro zdravlje, sreću, uspjeh u životu i radu i uz nadu da ovaj praznik doživljavate s radošću, iskreno vam čestitam 20. maj, Dan općine Bugojno.