ČESTITKA SREDNJOJ STRUČNOJ ŠKOLI BUGOJNO

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Cijenjeni profesori, Poštovani uposlenici, Dragi učenici,

U povodu obilježavanja 20 godina uspješnog rada Srednje stručne škole Bugojno, sa iznimnim zadovoljstvom, vama, ali i svim građanima Bugojna, upućujem najsrdačnije čestitke.

Jedan od najvažnijih zadataka u vašim životima, je da savladate planirano gradivo, te usvojite znanja i vještine koje će vam pomoći da se formirate kao cjelovite, moralne ličnosti, sposobne da se krativno suoče sa izazovima savremenog svijeta.

Svima vama, želim od sveg srca da ovaj zadatak uspješno savladate kako bi u budućnosti bili aktivni sudionici u izgradnji svojih porodica ali i cijele zajednice.

Svjestan sam da je danas situacija u obrazovanju daleko od idealne, da je ono u stalnim reformama zbog težnje da u što kraćem vremenu prihvatite evropske standarde i norme. Ali također znam da ste vi najbolji nastavnici i učenici i da ćete svojim znanjem, iskustvom i kreativnošću i dalje stvarati vrhunski obrazovane kadrove koji će, usvojivši ta znanja i vještine, moći uspješno parirati i onima koji se danas u svijetu obrazuju u najsavremenijim uslovima i po najsavremenijim nastavnim metodama.

Vama nastavnicima, kao svojim cijenjenim kolegama, želim da i ubuduće kao najvažniji cilj imate vaspitno-edukativni rad sa djecom, rad kojeg će ona doživjeti kao radost i potrebu a ne obavezu koju nevoljno odrađuju.

Na kraju koristim priliku da vam još jednom čestitam ovaj značajan jubilej uz želju da u zdravlju i porodičnoj sreći dočekamo još mnogo ovakvih jubileja u našoj lokalnoj zajednici.

OPĆINSKI NAČELNIK

Hasan Ajkunić, prof.